Źródło przepisu: MY TASTE
- szklanka masła orzechowego (oryginalnie z nerkowców)
- 100 g miodu
- 0,5 szklanki mąki ryżowej
- 0,5 szklanki mąki z amarantusa
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu (w oryginale 1 łyżeczka)
- 0,5 tabliczki czekolady, posiekanej (można pominąć; w oryginale było 2/3)
- szczypta soli (pominęłam)
- 1 jajko (można pominąć, w oryginale nie było)
Wymieszać ze sobą suche składniki.
Masło orzechowe utrzeć z miodem i ewentualnie jajkiem.
Dodać mąki i cynamon, dokładnie wymieszać.
Na końcu dodać posiekaną czekoladę.*
Tak przygotowane ciasto formować w niewielkie kuleczki i delikatnie spłaszczać.
Piec w 180 stopniach 10-15 minut.
*Czasami rezygnuję z czekolady wewnątrz ciasteczek, aby polać je kiedy się już upieką i ostudzą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz