Na podstawie TEGO SERNIKA.
Spód wyłożyłam domowymi ciasteczkami kokosowymi.
Pominęłam skórkę pomarańczową i zrezygnowałam z polewy.
- 500 g białego twarogu (zmielonego)
- 160 g cukru pudru
- 4 jajka
- 1 łyżka tartej skórki pomarańczowej (lub 1 łyżeczka suszonej)
- 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 czubata łyżka budyniu waniliowego
- 1 cukier waniliowy
Spód wyłożyć ciasteczkami (lub pominąć).
Ser utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać po 1 jajku, skórkę pomarańczową, wanilię, przyprawę do piernika i budyń.
Przełożyć do formy.
Piekarnik nagrzać do 180 st C.
Wstawić sernik.
Piec 45-50 minut.
Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do wystygnięcia.
Ps. Przygotowałam polewę z czekolady deserowej i odrobiny oleju kokosowego.
Jest dość luźny, więc sugeruję go przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz