/6 babeczek:/
- pół szklanki musu z pieczonej dyni
- 50 gr masła, miękkiego
- 0,5 łyżeczki miodu
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego (z prawdziwą wanilią)
- 1 jajko
- 90 g mąki (u mnie 75 g pszennej i 15 g orkiszowej razowej)
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- odrobina świeżo utartego cynamonu
- 40 g czekolady mlecznej, drobno posiekanej
Masło z dynią, miodem i jajkiem zmiksować.
Dodać cukier oraz cukier waniliowy i ponownie zmiksować.
Mąkę połączyć z proszkiem i cynamonem. Dodać powoli do mokrych składników.
Zmiksować i wmieszać posiekaną czekoladę.
Przełożyć do foremek (polecam silikonowe).
Piec około 25 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz