Rafaello (podobno) wyraża więcej niż tysiąc słów. Skoro tak, to te babeczki wyrażają więcej niż dwa tysiące. Kawa-kokos-migdał to dobre połączenie. Babeczki dobrze się prezentują. Myślę, że mogły by być idealnym pomysłem na smakołyk po świątecznym śniadaniu.
/około 20 babeczek/
- 100 g miękkiego masła
- 150 g drobnego cukru
- 3 jajka
- 125 ml mleka
- 125 ml likieru kawowego
- 60 ml mleka skondensowanego/słodkiej śmietanki
- 350 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 20 kuleczek rafaello
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodawać kolejno po jednym jajku.
W osobnym naczyniu połączyć oba rodzaje mleka i likier.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Do masy maślanej dodawać na przemian: mąkę i mleko z likierem.
Kiedy już wszystkie składniki się połączą, przełożyć do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami.
Piec w 170 stopniach około 25-30 minut, aż patyczek wetknięty w babeczkę będzie suchy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz