piątek, 11 marca 2016

Ciasteczka z musli i nutellą



Uwielbiam połączenie truskawek i czekolady. Kiedy zobaczyłam musli bez dodatku cukru, z plasterkami truskawek wiedziałam, że muszę je kupić i zrobić te ciastka!

Przepis jest modyfikacją TEGO, znalezionego kiedyś i wypróbowanego kilkakrotnie.

/Około 30 ciasteczek:/
  • 125 g masła, miękkiego
  • 4 łyżki cukru pudru (w tym jedna cukru z prawdziwą wanilią)
  • 80 g nutelli
  • 1 jajko
  • 50 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki cynamonu (można pominąć)
  • szczypta soli
  • 300 g musli (GORĄCO POLECAM Z SUSZONYMI TRUSKAWKAMI:)

Masło utrzeć z cukrem i nutellą na puszystą masę.
Dodać jajko i nadal ucierać.
Do utartych składników dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Na końcu dodać musli i dokładnie wymieszać.
Ciasteczka wykładać na wyłożoną papierem do pieczenia formę.
Piec w 180 stopniach około 15 minut.
Prześlij komentarz