Uwielbiam połączenie truskawek i czekolady. Kiedy zobaczyłam musli bez dodatku cukru, z plasterkami truskawek wiedziałam, że muszę je kupić i zrobić te ciastka!
Przepis jest modyfikacją TEGO, znalezionego kiedyś i wypróbowanego kilkakrotnie.
/Około 30 ciasteczek:/
- 125 g masła, miękkiego
- 4 łyżki cukru pudru (w tym jedna cukru z prawdziwą wanilią)
- 80 g nutelli
- 1 jajko
- 50 g mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki cynamonu (można pominąć)
- szczypta soli
- 300 g musli (GORĄCO POLECAM Z SUSZONYMI TRUSKAWKAMI:)
Masło utrzeć z cukrem i nutellą na puszystą masę.
Dodać jajko i nadal ucierać.
Do utartych składników dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Na końcu dodać musli i dokładnie wymieszać.
Ciasteczka wykładać na wyłożoną papierem do pieczenia formę.
Piec w 180 stopniach około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz