- 175 g masła, miękkiego
- 4 saszetki herbaty Earl Grey
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
- 0,5 szklanki drobnego cukru
- 0,5 szklanki drobnego brązowego cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki razowej (u mnie orkiszowa)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (czubata)
Dodać jajko i ewentualnie ekstrakt z wanilii.
Dodać oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i dosypać do masy maślanej.
Na końcu dosypać czekoladę.
Całość wymieszać i wykładać porcjami (wielkości orzecha włoskiego) na blasze zabezpieczonej papierem W SPORYCH ODSTĘPACH.
Piec w 170 stopniach przez około 10-15 minut (aż będą rumiane).
Wyjąć i ostudzić.
tabliczka dobrej jakości ciemnej czekolady, posiekanej na bardzo drobno/startej na tarce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz