Niecodzienne połączenie cukinii w kakaowym cieście.
Niesamowicie szybki i prosty sposób na deser z dodatkiem warzyw.
Teraz, kiedy sezon na cukinię w pełni.
Źródło inspiracji: SimplyRecipes
/1 keksówka/
- 2 szklanki startej na grubych oczkach cukinii
- 1 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki dobrej jakości kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 jajko
- 90 g miękkiego masła
Mąkę, kakao i sodę wymieszać.
W drugim naczyniu (dużym) zmiksować masło, cukier i jajko.
Następnie do mokrych składników dodać cukinię i zamieszać do połączenia składników.
W trzech partiach dosypywać suche składniki.
Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 170 stopniach przez około 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz