Kolejna i jakże udana interpretacja TEGO PRZEPISU.
Może się skusicie i upieczecie na Wielkanoc?
Polecam gorąco! Orzechy brazylijskie i kakao sprawiają, że babeczki są kopalnią magnezu i zdrowej energii. Wyglądają pięknie i smakują wspaniale a do tego utrzymują świeżość kilka dni!
/11-12 babeczek/
- 1 duży, dojrzały banan (rozgnieciony na papkę)
- 140 g jogurtu naturalnego
- 4 łyżki miodu (lub 2 miodu i 2 agawy)
- 1 jajko
- 1,5 szklanki mielonych orzechów brazylijskich (mogą być lekko solone)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej (może być ryżowa)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
Dodać miód lub/i syrop z agawy.
Do mokrych składników dosypać suche składniki: mielone orzechy z sodą, kakao i mąkę.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem.
(UBÓSTWIAM SILIKONOWE FOREMKI Z KOMINEM)
Na wierzch każdej można dodać trochę posiekanej czekolady.
Piec w 175 stopniach około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz