piątek, 3 czerwca 2016

Czerwcowe babeczki bezglutenowe z truskawkami i poziomkami


Idealne na teraz :)
Leciutkie, z owocami, szybkie.
Dodatkowy plus za to, że nie potrzeba miksera do ich przygotowania.
Skuście się! A co Wam szkodzi..,

            /8-10 babeczek:/

  • 100 g masła stopionego i ostudzonego
  • 3 jajka
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • niepełne pół szklanki mąki gryczanej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • truskawki, poziomki

    Masło wymieszać z jajkami (można widelcem).
    Do dużej miski wsypać cukier, oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia.
    Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać (najlepiej łyżką).
    Przełożyć ciasto do wyłożonej papilotkami blaszki (napełniać do 2/3 wgłębienie na babeczkę).
    Do każdej babeczki powciskać kilka owoców.
    Piec w 180 stopniach około 20 minut. 
Prześlij komentarz