środa, 29 czerwca 2016

Babeczki fistaszkowe a'la brownie


Babeczki o konsystencji brownie a o smaku orzeszków i karmelu.
Są obłędne. Na prawdę!
Lekko ciągnące z chrupiącą skorupką na wierzchu.
Koniecznie wypróbujcie.

Zainspirowane TYM PRZEPISEM

         
           /12 babeczek:/

  • 100 g miękkiego masła
  • 0,5 szklanki masła orzechowego
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
    Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
    Dodać jajka, zmiksować.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z resztą składników.
    Masę przełożyć do wgłębień na babeczki i piec przez około 20-25 minut (aż zbrązowieją).
Prześlij komentarz