Babeczki o konsystencji brownie a o smaku orzeszków i karmelu.
Są obłędne. Na prawdę!
Lekko ciągnące z chrupiącą skorupką na wierzchu.
Koniecznie wypróbujcie.
Zainspirowane TYM PRZEPISEM
/12 babeczek:/
- 100 g miękkiego masła
- 0,5 szklanki masła orzechowego
- 1 szklanka brązowego cukru
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać jajka, zmiksować.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z resztą składników.
Masę przełożyć do wgłębień na babeczki i piec przez około 20-25 minut (aż zbrązowieją).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz