piątek, 24 czerwca 2016

Bezmączne, pistacjowe brownie z mleczną czekoladą i malinami


Bez DODATKOWEGO cukru, za to z mleczną czekoladą.
Zamiast mąki z mielonymi pistacjami (któż mógłby się oprzeć ich pięknej zielonej barwie...?)
I z gwiazdami lata: MALINAMI <3

Cóż można dodać więcej? ;)

           /6 babeczek:/

  • 50 g mlecznej czekolady
  • 1 jajko
  • 50 g masła
  • 50 g mielonych pistacji NIESOLONYCH
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej.
Studzimy.
Kiedy masa ostygnie dodajemy jedno jajko i mieszamy łyżką.
Powoli dosypujemy mielone pistacje wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
Gotowe :)

W lecie polecam z lodami waniliowymi lub śmietankowymi. 

maliny
Prześlij komentarz