Bez DODATKOWEGO cukru, za to z mleczną czekoladą.
Zamiast mąki z mielonymi pistacjami (któż mógłby się oprzeć ich pięknej zielonej barwie...?)
I z gwiazdami lata: MALINAMI <3
Cóż można dodać więcej? ;)
/6 babeczek:/
- 50 g mlecznej czekolady
- 1 jajko
- 50 g masła
- 50 g mielonych pistacji NIESOLONYCH
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej.
Studzimy.
Kiedy masa ostygnie dodajemy jedno jajko i mieszamy łyżką.
Powoli dosypujemy mielone pistacje wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
Gotowe :)
W lecie polecam z lodami waniliowymi lub śmietankowymi.
maliny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz