Zmieniłam nieco proporcje, dodałam mielonych migdałów, ciasto rozłożyłam do mniejszych foremek i tak oto powstały tartaletki szarlotkowe z bezą.
Idealne połączenie. Szlachetne migdały, kwaskowate jabłka przełamane miodem i słodka beza. Czego chcieć więcej w sierpniowe popołudnie... No, może kawy :)
/5 tartaletek:/
Składniki na ciasto kruche zagnieść i wyłożyć nim foremki na tartaletki.
Podpiec, aż będą rumiane (około 10-15 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku).
Lekko ostudzić.
W tym czasie ubić pianę z białek. Kiedy będzie sztywna dosypywać cukier i miksować na wysokich obrotach do rozpuszczenia cukru.
Na podpieczone spody wyłożyć jabłka i przykryć je bezową masą.
Piec przez około 15 minut (do momentu, aż beza stanie się rumiana).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz