środa, 25 maja 2016

Babeczki brownie z syropem z agawy


Były bez cukruz cukrem trzcinowymz likierem kawowym.
Tym razem są z syropem z agawy i kawową tequilą.
Gorąco polecam :) Jak dla mnie najlepsze!

           /6 babeczek:/
  • 50 g masła
  • 40 g ciemnej czekolady
  • 1 jajko
  • 1 łyżka tequili kawowej/likieru kawowego
  • 50 g mąki orkiszowej razowej.
  • 0,5 łyżeczki łyżeczki proszku do pieczenia  
  • 3 łyżki syropu z agawy

         Masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej.
         Ostudzić.
         Dodać lekko roztrzepane jajko, wymieszać.
         Następnie dodać syrop z agawy i zamieszać.
         Powoli dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia.
         Tak przygotowane ciasto przełożyć do papilotek/foremek silikonowych.
         Do każdej babeczki dodać 2-3 truskawki (w zależności od wielkości owoców).
         Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Prześlij komentarz