Były bez cukru, z cukrem trzcinowym, z likierem kawowym.
Tym razem są z syropem z agawy i kawową tequilą.
Gorąco polecam :) Jak dla mnie najlepsze!
/6 babeczek:/
- 50 g masła
- 40 g ciemnej czekolady
- 1 jajko
- 1 łyżka tequili kawowej/likieru kawowego
- 50 g mąki orkiszowej razowej.
- 0,5 łyżeczki łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki syropu z agawy
Masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej.
Ostudzić.
Dodać lekko roztrzepane jajko, wymieszać.
Następnie dodać syrop z agawy i zamieszać.
Powoli dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do papilotek/foremek silikonowych.
Do każdej babeczki dodać 2-3 truskawki (w zależności od wielkości owoców).
Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz