- 250 g mascarpone
- 150 g serka waniliowego/kwaśnej śmietany/jogurtu greckiego
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 75 g białej czekolady, roztopionej
Wszystkie składniki powinny być w
temperaturze pokojowej.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko ostudzić.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko ostudzić.
W misie miksera umieścić wszystkie
składniki (oprócz czekolady) i zmiksować (nie za długo!)*. Następnie dodać
czekoladę, zmiksować do połączenia.
Masę serową rozdzielić pomiędzy foremki ułożone w formie do muffinów.
Piec w temperaturze 160ºC przez około 25 - 30 minut, aż serniczki będą ścięte.
Ostudzić w uchylonym piekarniku.
Piec w temperaturze 160ºC przez około 25 - 30 minut, aż serniczki będą ścięte.
Ostudzić w uchylonym piekarniku.
- łyżeczka oleju kokosowego
- pół tabliczki czekolady deserowej/gorzkiej
- czereśnie
Olej kokosowy wraz z czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej, aż powstanie polewa.
Polać nią serniczki i na każdym ułożyć po jednej czereśni.
Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz