Mus czekoladowy z bananem i awokado
Dziecinnie prosty przepis.
Zdrowsza wersja musu czekoladowego. Nie wymaga gotowania ani pieczenia.
Wystarczy: rozpuścić czekoladę (gorzką, 50 g) w kąpieli wodnej, zblendować jednego banana i jedno DOJRZAŁE awokado. Do tego dodać łyżkę miodu/syropu z agawy/syropu daktylowego. Wszystkie składniki połączyć, schłodzić w lodówce i gotowe!
4 komentarze:
Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
Faktycznie sam mus wygląda już bardzo apetycznie i jestem przekonana, że tak samo smakuje. Ja także chętnie takie rzeczy wykonuję i najbardziej smakuje mi mus czekoladowy z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-mus-czekoladowy/ który chyba nigdy mi się nie znudzi.
Dziękuję! :)
Prześlij komentarz