niedziela, 19 marca 2017

Mus czekoladowy z bananem i awokado


Dziecinnie prosty przepis.
Zdrowsza wersja musu czekoladowego. Nie wymaga gotowania ani pieczenia.


Wystarczy: rozpuścić czekoladę (gorzką, 50 g)  w kąpieli wodnej, zblendować jednego banana i jedno DOJRZAŁE awokado. Do tego dodać łyżkę miodu/syropu z agawy/syropu daktylowego. Wszystkie składniki połączyć, schłodzić w lodówce i gotowe!

4 komentarze:

Adrian Moczyński pisze...

Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

Anonimowy pisze...

Faktycznie sam mus wygląda już bardzo apetycznie i jestem przekonana, że tak samo smakuje. Ja także chętnie takie rzeczy wykonuję i najbardziej smakuje mi mus czekoladowy z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-mus-czekoladowy/ który chyba nigdy mi się nie znudzi.

Kizi pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Kizi pisze...

Dziękuję! :)