- 30 g czekolady gorzkiej
- 30 g czekolady mlecznej
- 20 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka cukru kardamonowego (lub zwykłego + szczypta kardamonu)
- 3 łyżki mąki kasztanowej
Masło stopić z czekoladą, ostudzić.
Dodać cukier, jajko i wymieszać dokładnie.
Dodać mąkę, wymieszać ponownie.
Na końcu dodać garść suszonej morwy białej.
Wszystkie składniki połączyć, aż powstanie czekoladowa masa ciasteczkowa.
Ciasto szczelnie owinąć folią.
Schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Po schłodzeniu wyjąć i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach około 8-10 minut
garść morwy białej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz