Bardzo dobry sernik, który smakuje bardziej jak wilgotne czekoladowe ciasto. Twaróg powoduje, że całość jest mniej słodka i lekko orzechowa. Pomysł podpatrzyłam TUTAJ i dość mocno zmieniłam.
Polecam!
- 250 g twarogu
- 200 g Nutelli
- 2 łyżki cukru
- 3 jajka
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wszystko umieścić w misie blendera i połączyć.
Przełożyć do formy (u mnie żaroodporna (16x22 cm).
Piec 40-60 min w 180 stopniach, aż wierzch się zetnie i będzie lekko rumiany.
Ostudzić w lekko uchylonym piekarniku.
Dodatkowo:- maliny
- 50 ml śmietanki kremówki
- 50 g gorzkiej/deserowej czekolady (może być pół na pół z mleczną)
Śmietankę lekko podgrzać na małym ogniu i dodać połamaną czekoladę.
Wymieszać, aż składniki się połączą i polewa będzie gładka.
Wylać na ostudzony sernik i ułożyć na wierzch maliny.
Sernik schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz