/spód:/
- 175 g mąki orkiszowej razowej
- 125 g masła, miękkiego
- 50 g cukru pudru
Składniki zagnieść i wylepić nimi foremki na tartaletki/ jedną formę na tartę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.
- 3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków
- 3 łyżki masy kajmakowej
Składniki wymieszać i gotową masą wypełnić spody, które zostały wcześniej upieczone.
/polewa czekoladowa:/
100 g czekolady mlecznej + 1 łyżka oleju kokosowego/masła
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z olejem/masłem.
Kiedy będzie płynna i gładka polać nią wcześniej przygotowane tartaletki.
Przechowywać w lodówce.
Można wyjąć na kilka-kilkanaście minut przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz