poniedziałek, 2 stycznia 2017

Kajmakowo-fistaszkowe tartaletki z czekoladą na razowym spodzie (kruche ciasto milionera)

          

           /spód:/

  • 175 g mąki orkiszowej razowej
  • 125 g masła, miękkiego
  • 50 g cukru pudru

    Składniki zagnieść i wylepić nimi foremki na tartaletki/ jedną formę na tartę.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.
           /nadzienie:/
  • 3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków
  • 3 łyżki masy kajmakowej

    Składniki wymieszać i gotową masą wypełnić spody, które zostały wcześniej upieczone.


    /polewa czekoladowa:/

    100 g czekolady mlecznej + 1 łyżka oleju kokosowego/masła

    Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z olejem/masłem.
    Kiedy będzie płynna i gładka polać nią wcześniej przygotowane tartaletki.

    Przechowywać w lodówce.
    Można wyjąć na kilka-kilkanaście minut przed podaniem.

Prześlij komentarz