Dzięki płatkom owsianym dają energię i nadają się na pożywną przekąskę.
Ja lubię czasem urozmaicić sobie śniadanie taką tartaletką.
Olej kokosowy, miód i cynamon świetnie ze sobą współgrają.
/5 małych tartaletek:/
- 50 g płatków owsianych
- 50 g mąki pszennej
- 2 łyżki oleju kokosowego (nierafinowanego)/masła
- 1 łyżka miodu
- szczypta cynamonu
- kilka łyżek prażonych jabłek, najlepiej bez dodatku cukru
Olej stopić i dodać do niego miód ze szczyptą cynamonu.
Wymieszać.
Do jeszcze ciepłego oleju dosypać mąkę wymieszaną z płatkami owsianymi.
Tak przygotowaną masą wylepić foremki na tartaletki.
Na środek każdej z nich wyłożyć czubatą łyżeczkę nadzienia jabłkowego.
Posypać każdą resztą ciasta kruszonkowego.
Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut, do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz