/około 30 sztuk:/
- 150 g masła orzechowego (użyłam firmy Basia z białą czekoladą)
- 20 g masła
- 50 g czekolady karmelowej (ewentualnie białej), stopionej w kąpieli wodnej
- odrobina soli
- 1 łyżka rumu waniliowego
- 0,5 szklanki cukru pudru
do polania:- 100 g gorzkiej czekolady z kawałkami solonego karmelu (u mnie Wawel)/klasycznej gorzkiej czekolady, 70%
Wszystko powinno być w temp. pokojowej zmiksować do połączenia, aż masa będzie gładka.Przełożyć do lodówki na około 12 godzin.Po tym czasie z masy formować pralinki dowolnej wielkości.Obtaczaj w roztopionej w kąpieli wodnej gorzkiej czekoladzie.Przechowywać w lodówce. - 100 g gorzkiej czekolady z kawałkami solonego karmelu (u mnie Wawel)/klasycznej gorzkiej czekolady, 70%
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz