środa, 22 lutego 2017

Ciasteczka z musli





Są bardzo dobre!
W sam raz słodkie, delikatne, lekko chrupiące i mięciutkie zarazem!
Dla każdego, kto lubi bakalie, ziarna i różnego rodzaju płatki.

Przepis bierze udział w akcji kulinarnej BAKALIE MAJĄ MOC.
Jednocześnie informuję o zniżce 5% w sklepie internetowym www.sklepagnex.pl
Przy zamówieniu należy wpisać hasło: ZDROWE-BAKALIE. Rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.

Koniecznie wypróbujcie!

  • 175g masła, stopionego i ostudzonego
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 0,5 szklanki płatków migdałowych
  • 0,25 szklanki nasion chia/sezamu
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,25 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 jajka
  • 2 szklanki domowego musli (płatki owsiane, płatki kukurydziane, żurawina, rodzynki, morwa, ulubione orzechy)

    Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dużej misce.
    Można schłodzić w lodówce. przed pieczeniem, aby lepiej się formowały.
    Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia.
    Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, pozostawiając odstępy.
    Lekko spłaszczać dłonią.
    Piec w 175 stopniach około 15 minut, do zezłocenia.
    Ostudzić.
Prześlij komentarz