Są bardzo dobre!
W sam raz słodkie, delikatne, lekko chrupiące i mięciutkie zarazem!
Dla każdego, kto lubi bakalie, ziarna i różnego rodzaju płatki.
Przepis bierze udział w akcji kulinarnej BAKALIE MAJĄ MOC.
Jednocześnie informuję o zniżce 5% w sklepie internetowym www.sklepagnex.pl
Przy zamówieniu należy wpisać hasło: ZDROWE-BAKALIE. Rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.
Koniecznie wypróbujcie!
- 175g masła, stopionego i ostudzonego
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 0,5 szklanki płatków migdałowych
- 0,25 szklanki nasion chia/sezamu
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,25 szklanki cukru trzcinowego
- 1 łyżka miodu
- 2 jajka
- 2 szklanki domowego musli (płatki owsiane, płatki kukurydziane, żurawina, rodzynki, morwa, ulubione orzechy)
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dużej misce.
Można schłodzić w lodówce. przed pieczeniem, aby lepiej się formowały.
Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia.
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, pozostawiając odstępy.
Lekko spłaszczać dłonią.
Piec w 175 stopniach około 15 minut, do zezłocenia.
Ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz