Jedno z najlepszych brownies, jakie udało mi się zrobić!
Mocno czekoladowe jak to brownies z ukochanymi przeze mnie malinami!
Dodatek kremu kokosowego, który niedawno kupiłam przez przypadek (myląc go z olejem kokosowym extra virgin) podbija smak czekolady i idealnie komponuje się z malinami.
- 150 g masła
- 180 g czekolady deserowej/gorzkiej
- 1 czubata łyżka kremu kokosowego ze słoika
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 120 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżka kakao
- maliny
Masło roztopić z czekoladą i kremem kokosowym na niewielkim ogniu (lub w kąpieli wodnej).
Lekko ostudzić.
Dodać kolejno jajka i szklankę cukru.
Wymieszać.
Powoli wsypywać mąkę i kakao, mieszając dokładnie.
Ciasto rozłożyć pomiędzy papilotki i wyłożyć na nie owoce.
Piec w 180 stopniach około 15 minut.
Ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz